Valge šokolaadi ja kamaga kohupiimakook Angeelika Kang
Kama annab kohupiimakoogile aimatava pähklinüansi. Serveeri kooki jahutatult. Kogus 12 tükki.

Koostisosad:

PÕHI

  • 5 dl Nisujahu
  • 1.5 dl Tuhksuhkur
  • 0.5 tl Sool
  • 170 g Või
  • 2 tk Munakollane

TÄIDIS

  • 200 g Valge šokolaad
  • 400 g Kohupiim
  • 1 dl Kamajahu
  • 1 tl Riivitud laimikoor
  • 1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
  • 2 tk Muna
  • 1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine:

  1. Sega jahu, tuhksuhkur, sool, pehme või ja munakollased ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta kook veidikeseks jahtuma.
  2. Vähenda ahjukuumus 180 kraadini. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega kohupiim, kamajahu, laimikoor ja -mahl, munad, vanillsuhkur ja sulatatud šokolaad. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 40–45 minutit.