muna + punavein + 1 tl äädikat

Aja vein koos munaga keema, lisa äädikat ning kui muna on valmis, lase sellel üleöö samas veinis seista. Veinivärviline muna kaunista heleda pitsist vööga.

Diskomuna

muna + liim + litrid

Tee muna õrnalt liimiseks ja veereta seda pisikeste litrite sees. Korda tegevust seni, kuni muna on üleni litritega kaetud.

Kurkumi ja sibulakoortega värvitud muna


muna + kurkum + sibulakoored + 1 tl soola + 1 tl äädikat + marli

Tee muna õrnalt niiskeks ja veereta seda kurkumis. Mässi muna sibulakoortesse, paki marli sisse ja keeda 15 minutit. Et värv jääks paremini peale, lisa keemise ajal äädikat ja soola.

Täpiline muna


muna + värvaine + väikesed ümmargused kleepsud

Tee munale ümmargustest kleepsudest muster ja pane muna värvainesse seisma. Kui värv on külge jäänud, siis eemalda õrnalt kleepsud, tulemuseks on vahvad täpikesed.

Munaporgand


muna + oranž toiduvärv + roheline krepp-paber

Täida anum veega, lisa oranži värvainet ja lase munadel terve öö selles seista. Meisterda rohelisest krepp-paberist “porgandile” lehed.

Munajänes


muna + toiduvärv + krepp-paber + kleeplint + vatt + vildikas

Täida anum veega ja lisa natuke värvainet, et tulemus jääks õrn. Lase munadel terve öö värvaines seista. Meisterda krepp-paberist kõrvakesed ja kinnita need kleeplindi abil munale. Ninaks kleebi vatti, silmad joonista vildikaga.

Kanapere

munad + vilt + must vildikas

Võta mitu muna, soovitatavalt erinevas suuruses. Meisterda kanadele ja kukkedele nokad, jalad ja harjad. Silmad tee musta vildikaga.