Foto: Pixabay
Pasta carbonara või spaghetti carbonara on Itaalia pastaroogade seas üks lihtsamaid ja ka vanimaid, ulatudes puuraidurite ja söekaevandajate toidutraditsioonideni. Algselt kasutati selle toidu tegemiseks penne'sid, sest neid oli lõkke kohal asuva panni peal kergem ümber keerata. Pasta carbonara tegemiseks on oluline kasutada õiget sinki — kõige parem on seapõsk, kuid sobib ka peekon. Nüüdseks taevastes köökides süüa vaaritav Antonio Carluccio näitab sammhaaval ette, kuidas seda toitu teha nii, nagu peab!

Koostisosad:

  • 220 g spagette
  • 25 g seapõske või peekonit
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 muna
  • 50 g värskelt riivitud parmesani
  • värskelt purustatud musta pipart
Jälgi, kuidas Antonio seda teeb, ja sa saad tulemuseks ideaalse pasta carbonara!