Foto: Ester Vaitmaa

Koostisosad:

Soe mahetatra salat peedilehtedega

  • Mahedat toortatart
  • Porgandit
  • Suvikõrvitsat
  • Mugulsibulat
  • Allikavett
  • Oliiviõli
  • Peterselli
  • Tilli
  • Pune
  • Sellerit
  • Porrulauku
  • Peedilehti
  • Meresoola
  • Musta pipart

Valmistamine:

  • Võta klaasitäis mahedat toortatart, vala vesi peale ja leota paar tundi kuni ööpäev. 
  • Puhasta ja tükelda kuubikuteks porgand, suvikõrvits ja mugulsibul. Voki köögiviljad pannil koos õliga. 
  • Sega leotatud tatar köögiviljadega kokku, vala peale klaasijagu keeva vett ja jätta kuumale pliidiplaadile paisuma. Ära keeda! Soovi korral võid keeva vett täiendavalt lisada, kuni tatar on sobiva pehmuse saavutanud ja parajalt paisunud. Sellisel valmistusviisil säilivad toitained tatras kenasti.
  • Lisa tükeldatud värskeid ja kuivatatud ürte (till, petersell, seller, pune vms) ja maitse järgi soola. Lisa tatrale ratasteks tükeldatud porru ja peedilehe ribad.
  • Sobib serveerida värske köögiviljasalatiga. 
  • Soovi korral teha juurde kaste (sojakaste, inglise sinep ja pruun roosuhkur).
  • Head isu!