1. KEETMINE

Röstimiseks minevate kartulite puhul on oluline nende õige keetmine, see tähendab, et kooritud ja pestud kartulid tuleb lõigata võimalikult võrdseteks tükkideks, et nende keetmine oleks ühtlane. Teine oluline tulemust mõjutav tegevus on kartulite keeduvee korralik soolamine. Kartulid jäävad lõpuks maitsvamad, kui neid on keedetud soolvees. Selleks, et saada kartulitele röstimisel aga krõbe koorik, tuleb kartulite keeduvette panna ka lusikas söögisoodat - aluseline keskkond loob kartulikoorele tingimused, mille tulemusel kuumas muutub see krõbedaks. Kartulid tuleb keeta nii pehmeks, et nende väline kiht on hakanud murenema.

2. MAITSESTAMINE

Kartulite maitsestamiseks tuleks praadida õlis küüslauku ja rosmariini, õli kurnata ning kallata suurde metallkaussi. Kartulid panna kurnamise järel samasse kaussi, maitsestada veel soolaga ning "loopida" maitseainega segamini. See liigutus on oluline, sest lõhub ära kartulite keetmisel väga pehmeks ja muredaks muutunud tuhlite väliskesta ning moodustab sellest koos maitseõliga kreemja katte. Just see kate või kreem on see, mis röstimisel kartuli krõbedaks muudab.

3. RÖSTIMINE

Röstimiseks laotage kartulid ahjuplaadile ning tõstke ahju 180-200 kraadi juurde. Kui kartulid on läinud kergelt pruuniks, võta nad ahjust ja keera ringi. Rösti kartulid edasi kuldselt pruuniks ja maitsesta varasemalt õlist välja kurnatud rosmariini ja küüslauguga. Imeline krõbedus on saavutatud.

Vaata, kuidas röstida maailma parimad ahjukartulid: