Foto: ARTUR SADOVSKI
Kas meenub veel aeg, kui liha ja kartul moodustasid vankumatu koosluse? Hapukoorene sibulakaste on siinkohal suisa kohustuslik.

Koostisosad:

  • 450 g Hakkliha (kodune)
  • 1 tk Muna
  • 1 tl Sool
  • 1 tl Must pipar
  • 1 tk Mugulsibul
  • 2 sl Sinep (teraline)
  • Murulauk või
  • 1.5 dl Roheline sibul (hakitud)
  • Sool
  • 250 g Hapukoor
  • Sool
  • 1 kg Kartul

Valmistamine:

  1. Sega lihapalliained ühtlaseks hästi koos püsivaks massiks ning vormivõrdse suurusega pallid. Aseta need küpsetuspaberiga plaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit ehk kuni pallid on kaunid pruunid.
  2. Samal ajal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning valmista kaste. Maitsesta sibul soolaga ning jäta 5 minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kui kartulid on pehmed, nõruta need veest, auruta pliidi järelkuumusel kuivemaks ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe kuumade lihapallidega.