Nostalgiline “Pealinna salat” grillkanaga Tuuli Mathisen
Universaalne salat, kus saad kartuli asemel kasutada ka hoopis riisi või pastat.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 300 g Tükeldatud grill- või ahjukana
  • 4 tk Tükeldatud keedetud kartul
  • 2 tk Väike keedetud tükeldatud porgand
  • 0.5 tk Pikk tükeldatud kurk
  • 2 tk Marineeritud tükeldatud kurk
  • 100 g Nõrutatud konservherned
  • 3 tk Keedetud ja tükeldatud või kahvliga purustatud muna
  • 1 dl Konserveeritud või külmutatud herned
  • 200 g Paksem hapukoor
  • 200 g Majonees
  • Sool
  • Must pipar
  • Soovi korral sinep

1. Sega majoneesist ja hapukoorest salatikaste valmis. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral ka sinepiga. Kalla suuremasse kaussi tükeldatud kanaliha, kartul, porgand, värske ja marineeritud kurk, herned ja muna ning hakitud värske till.

2. Kalla juurde salatikaste, sega läbi ja maitsesta. Lase salatil enne serveerimist veel paar tundi seista, et maitsed ühtlustuksid.