Kuumutage ahi 170 °C (pöördõhu korral 150 °C) ja katke ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sõeluge teisele lehele valmis jahu, et selle saaks kiiresti ühekorraga potti valada.

Pange keskmise suurusega kastrulisse vesi, või, suhkur ja sool ning kuumutage segu keemiseni, seejärel eemaldage kastrul tulelt ja kallake jahu ühe kiire liigutusega anumasse. Kloppige segu hoogsalt puulusikaga, kuni moodustub täiesti ühtlane mass. Selleks läheb vaja päris jõulisi käeliigutusi!

Kuumutage kastrulit keskmisel kuumusel umbes minuti jagu, kloppides tainast edasi, kuni see veidi tahenema ja kokku jääma hakkab, nii et tainas tõmbub anuma seinte küljest lahti. Eemaldage kastrul uuesti tulelt ja lisage vähehaaval munad, tainast endiselt kloppides, kuni selle pind on sile. (Vaadake, et segu poleks liiga kuum, muidu on tulemuseks munapuder! See pole nii nämma.) Tainas näeb alguses välja imelik ja lotendav, aga jätkake kloppimist ja küll see õige kuju võtab. Tõstke soe tainas lusikaga suurde pritskotti, millel on tavaline sileda servaga otsak (läbimõõt 1,5–2 cm), ning laske sel kotis umbes 5 minutit pisut tarduda ja jahtuda.

Pressige küpsetuspaberiga kaetud plaadile ühtlase survega 12 piklikku pätsikest, igaühe pikkus umbes 12 cm. Jätke iga ekleeri ümber küllaldaselt ruumi, sest need paisuvad ahjus üsna palju. Pistke plaat 30–35 minutiks ahju, kuni ekleerid on kuldpruunid.

Tõstke ekleerid ahjust välja ja laske neil jahtuda. Seejärel lõigake küpsetised pooleks, et saaksite need vahukoorega täita.

Täidiseks oleva Chantilly kreemi jaoks sõeluge tuhksuhkur vahukoore sekka kaussi ja vahustage koort seni, kuni moodustuvad pehmed tipud. Olge ettevaatlik, et te üle ei vahustaks! Pange vahukoor suure otsakuga pritskotti või lõigake pritskoti otsa auk. Suruge iga ekleeri alumisse poolde õrnalt kreemi ja tõstke pealmine pool peale.

Valmistage glasuur, segades tuhksuhkru natukese kuuma veega: lisage vett teelusika- täie kaupa, kuni saate paksu segu, mida on võimalik peale määrida. Kui segu jääb liiga vedel, lisage tuhksuhkrut juurde. Eri värvitoonide saamiseks tõstke glasuur väikestesse kausikestesse ning tilgutage neisse mõni piisk toiduvärvi. Tõstke jahtunud ja täidetud ekleerid restile ning kandke neile lusikaga glasuur peale. Laske vaabal enne serveerimist 10–15 minutit taheneda.

Kui tunnete end eriti loomingulise või seiklusaltina, võite ekleeridele lisada ka söödavaid lilli, nonparelle, suhkrut või söödavaid kuldseid lehekesi, et maius veelgi vastupandamatum välja näeks.

Ettevalmistuseks kulub 20 minutit.
Küpsemisele planeerige 30–35 minutit plaaditäie kohta.
Kaunistamiseks ja ekleerida täitmiseks kulub 30 minutit.
Retsept on 12 ekleeri valmistamiseks.

Allikas: Zoe Sugg "Tulge külla!"