Foto: Shutterstock
Isegi talvisel ajal maitseb salat hästi, kuid eelistatavalt võiks see olla vähemalt osaliselt soe. Kasuta Nizza salatis praekartuleid ja kanamune ning ube, mis on keedetud vahetult enne serveerimist.

Koostisosad:

  • 1 tk punt rohelisi salatilehti
  • 5 tk kartulit (praetud)
  • 4 tk muna
  • 1 tk väiksem punane sibul
  • 150 g rohelisi ube
  • 15 tk Kalamata oliivi
  • kvaliteetset tuunikalakonservi

Valmistamine:

Valmista kaste: sega kõik koostisosad omavahel ühtlaseks.

Keeda valmis munad. Lõika punane sibul õhukesteks viiludeks. Keeda ube soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit.
Prae kartulid praepannil oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.

Laota salatilehed suurde salatikaussi. Aseta nendele sibularõngad, oliivid ja tuunikalakonserv. Lisa kartulid ja oad. Viimaks koori munad, lõika pooleks ja aseta need salatile.

Serveeri koos salatikastmega.

Kaste:

0,5 dl oliiviõli
2 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
1 spl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart
veidi suhkrut

Paku salati kõrvale krõbedat pikka saia (baguette). Lisa salatile soovi korral kirsstomateid.