Foto: Tuuli Mathisen
Vahel ihkab hing midagi kergemat. Et ei oleks palju liha, aga et kõht saaks ikka korralikult täis. Just sellisel päeval sobib hästi valmistada kõrvitsa, seente ja karamelliste sibulatega vormirooga, mis vaatamata liha puudumisele täidab hästi kõhtu ning maitseb suurepäraselt.

Koostisosad:

  • 1 keskmise suurusega muskaatkõrvits
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 300 g šampinjone – suuremad tükeldatult
  • 2 dl tomatikastet
  • 3 lahtiklopitud muna
  • soovi korral 100 g riivitud juustu
  • soola ja pipart
  • oliiviõli

Valmistamine:

  1. Aseta pooleks lõigatud kõrvits, lõikepool all, õlitatud ahjuplaadile. Küpseta 180–200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kõrvitsa sisu on pehme. Kraabi kõrvitsa sisu lusikaga välja ja püreesta.
  2. Kuumuta pannil õli ning tõsta sinna hakitud sibulad, küüslauk ja seened. Suuremad seened lõika väiksemaks. Küpseta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni sibulad ja seened hakkavad kergelt pruunistuma. Vala juurde veidi vett ning hauta sibulaid ja seeni veel 10 minutit, kuni vesi on aurustunud.
  3. Määri ahjuvorm õliga ja tõsta sinna sisse püreestatud kõrvits. Sega juurde sibulad ja seened, tomatikaste ning sool ja pipar. Lisa lahtiklopitud munad ning sega kõik läbi. Soovi korral puista peale sulatatud juustu. 
  4. Küpseta 180–200kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni vorm on äärtest pruunikaks tõmbunud.