Foto: Hanna Odras
Burger ei pea olema sugugi rasvast tilkuv plönn. Saab teha tervisliku ja miksida kokku omale meelepäraseid kihte. Grilli puudumisel saad sama tulemuse malmist grillpannil. Aja pann alguses hästi kuumaks, siis keera kuumus keskmisele tasemele, lisa õli ja grilli.

Koostisosad:

  • 800 g veisehakkliha
  • 3 sl barbecue-kastet
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • maitse järgi pipart
  • õli
  • 8 viilu peekonit
  • 4 suurt burgerisaia
  • serveerimiseks küüslaugu- ja barbecue-kastet
  • 8 lehte jääsalatit
  • 4 viilu juustu
  • 4 suurt tomativiilu
  • 2 punast sibulat viilutatult

Valmistamine:

  1. Tee kotlettainas: sega kausis hakkliha, barbecue-kaste, sool, pipar ja muna. Sõtku kätega häst läbi, et tekiks ühtlane mass. Jaota tainas neljaks ja vormi märgade kätega neli suurt umbes 1,5 cm paksusega kotlet. Pintselda õliga ja grilli. Samal ajal lase kergelt grillilt läbi ka peekoniribad.
  2. Määri alumisele burgerisaiale barbecue-kastet, aseta peale leht jääsalatit, siis küps kotlet, sellele juustuviil, 2 viilu peekonit, tomatviil, sibularõngaid, teine jääsalatleht ning kõige peale teine saiapoolik, millele on määritud küüslaugukastet.