Maius jõuluhommikuks. Foto: Mai Grepp
Mis võib olla parem, kui enda hellitamine nädalalõpul? Mõni fileeritud apelsini- või mandariinilõik lisaks ilu ja luksust ning annaks igati magustoidu mõõdu välja!

Koostisosad:

  • 3 dl värskelt tehtud kohvi
  • 200 g kuivatatud viigimarju
  • 0.5 tl kaneeli
  • 0.25 tl kardemoni
  • 0.25 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 0.5 dl mett
  • ühe apelsini mahl
  • 1.5 l maitsestamata jogurtit

Lõika viigimarjad neljaks ja pane koos kohvi, vürtside ja apelsinimahlaga väiksesse kastrulisse. Aja keema, keera kuumus väiksemaks ning lase pool tundi haududa. Maitsesta segu meega ning serveeri jahtunult koos maitsestamata jogurti ja müsli või küpsistega.