Foto: Shutterstock
See rammus ja maitsev roog annab oma headest omadusest märku juba siis, kui küpsemise ajal tulvab kööki tummine juustu ja koore lõhn, mis seguneb küpseva kartuli omaga. Kartuli-juustuvormi on lihtne valmistada, kõige aeganõudvamaks osaks on kartuliviilude vormi ladumine, mida võib võtta aga omamoodi teraapiavormina. Maitseb suurepäraselt koos peedi-küüslaugusalatiga.

Koostisosad:

  • 2 kg kartuleid
  • 400 ml vahukoort
  • 200 g riivitud juustu (Valio Cheddar Atleet)
  • maitse järgi pipart
  • 1.5 tl soola

Valmistamine:

  1. Pese ja koori kartulid ning lõika need õhukesteks viiludeks. Aseta kartuliviilud võitatud ahjuvormi ja kalla üle soola ning pipraga maitsestatud vahukoorega.
  2. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit ja lisa vormi peale riivitud juust. Viimast võid lisada juba kartuliviilude ladumise ajal kihtide vahele. Peale juustu lisamist aseta vorm 10-15 minutiks tagasi ahju. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.