Jõulune pohlakeeks. Jaan Heinmaa
Jõuluhõnguline pohladest pikitud keeks maitseb nagu mahlane piparkook. Kui säilitad keeksi õhukindlalt suletavas karbis, siis pohlad hoiavad küpsetise mahlasena veel mitu päeva. Hea jõulukink, kui pakid keeksi ilusa paelaga tsellofaani sisse!

Koostisosad:

Koostisosad:

  • 100 g võid
  • 5 dl jahu
  • 3 dl fariinsuhkrut
  • 1.5 tl soodat
  • 1 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 2 tl kaneeli
  • 3 dl piima
  • 1 tk muna
  • 150 g pohlamoosi

Valmistamine:

Sulata ja jahuta või. Sega omavahel kuivained, lisa piim, või, muna ja moos ning sega korralikult läbi. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Lase 15 minutit vormis jahtuda. Hea jõulukink, kui pakid keeksi ilusa paelaga tsellofaani sisse!

Oma Maitse värskest numbrist leiad nii traditsioonilisi kui uusi maitseid jõululauale.Vaata lähemalt SIIN