Mai Grepp
Kui tahad toidu kiiremini valmis saada, osta lihapallid poest. Mascarpone-mozzarella-segu lisab täidlasele tomatikastmele veelgi mahlasust. Ja paneb krõbeda saia järele haarama.

Koostisosad:

  • 2 tk sibulat
  • 500 g seguhakkliha
  • 3 saia- või sepikuviilu
  • 1 tk muna
  • oliiviõli praadimiseks
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 3 tk loorberilehte
  • 400 g purustatud tomateid konservist
  • 600 ml tomatikastet
  • 2 sl ketšupit
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 125 g mozzarella't
  • 50 g toorjuustu või mascarpone't

Valmistamine:

  1. Haki sibulad peeneks. Sega omavahel pool kogus sibulat, hakkliha, vees leotaud sai ja muna ning sega kotletitainaks. Vormi sellest väikesed lihapallid. Pruunista need õliga vooderdatud pannil kahes jaos. Tõsta taldrikule ootele.
  2. Lisa pannile ülejäänud kogus hakitud sibulat ning prae klaasjaks, lisa peeneks hakitud küüslauguküüned ning hauta veel mõni minut. Pane juurde loorberilehed, purustatud tomatid, tomatikaste, ketšup, suhkur, veiniäädikas ja lase kastmel 10 minutit vaikselt keeda. Lisa lihapallid ja lase veel 10 minutit haududa.
  3. Sega omavahel riivitud mozzarella ja mascarpone.
  4. Tõsta juustusegu lusika abil pannile kastme hulka, pane kaas peale ja lase 10 minutit haududa ning juustul sulada.