.
Martispanist saab plaadikoogis justkui kreemi asendaja ja mandline maitse sobib pirni omaga ju nagu koor kohviga.

Koostisosad:

  • 4 tk muna
  • 2.5 dl suhkur
  • 1 tk sidrun (riivitud koor)
  • 200 g või (sulatatud)
  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulber
  • 3 sl sidrunimahl
  • 150 g martsipan (soovitavalt küpsetamiseks mõeldud)
  • 1 kg pirn

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 175 °C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, umbes 10 minutit. Lisa riivitud sidrunikoor ja sega läbi sõela õrnalt alt üles liigutustega juurde jahu-küpsetuspulbrisegu. Viimasena lisa sidruni­mahl ning jahtunud sulavõi. Kalla tainas ahjuplaadile, määri ühtlaselt laiali ja küpseta ahjus ette 15 minutit.
  2. Samal ajal lõika pirnid sektoriteks ning riivi martsipan. Jaota riivitud martsipan eelküpsetatud põhjale laiali. Kui kasutad martsipani, mis on riivimiseks liiga pehme, näpista lihtsalt massist tükikesed ja laota ühtlaselt koogile. Peale lao pirnisektoritest maleruudustik: viis sektorit põiki, viis risti jne vaheldumisi. Küpseta ahju ülaosas veel umbes 25 minutit.