Foto: Shutterstock
Kirsid on talvel sama asendamatud nagu suvel maasikad. Neid on lihtne kasutada nii külmutatult kui kompoti kujul. Kirsikaste lisab rammusale praele nii säravat värvi kui maitsevärskust. Ja mis alati suurte pidustuste puhul oluline - kastme saad varem valmis teha!

Koostisosad:

Koostisosad:

  • 200 g külmutatud kirsse
  • 0.5 dl punast veini
  • 1.5 dl puljongit
  • 1 tk loorberileht
  • 1 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl palsamiäädikat
  • poole sidruni koor
  • 1 tl maisi- või kartulitärklist
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

Pane kuus esimest komponenti potti. Aja keema ning lase kogusel nõrgal kuumusel poole väiksemaks mullitada. Eemalda loorberileht ja maitsesta soola, pipra ning sidrunikoorega. Sega tärklis 1 sl veega ning nirista kastme hulka. Kuumuta paksenemiseni, ära keeda!

Kirsikaste sobib nii linnu-, veise- kui ka ulukilihale. Sobib ideaalselt maksaga täidetud pardi kõrvale.
Kastmepõhjaks saad puljongi asemel kasutada ka praeleent. Sõelu see vaid enne läbi.