Plaadikoogi puhul lõika kook väikesteks ruutudeks või vajuta piparkoogivormidega välja erinevaid kujundeid. Shutterrstock
Kui kiirel ajal ei ole mahti piparkoogitainast teha, siis aitab välja see lihtne retsept! Plaadil valminud pehmest piparkoogist saab vormida ka kujundeid või valmistada hoopis piparkoogimaitselist torti.

Koostisosad:

  • 280 g Tumedat siirupit
  • 75 g Võid
  • 1 tl Jahvatatud ingver
  • 0.5 tl Jahvatatud nelk
  • 2 tl Jahvatatud kaneeli
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 tk Muna
  • 75 g Suhkur
  • 100 g Hapukoor
  • 230 g Jahu
  • 20 g kakaopulber
  • 2 tl küpsetuspulber

1. Kuumuta siirup koos võiga ja sega hästi. Jahtunud segusse lisa kõik maitseained. Vahusta munad suhkruga heledaks ja ühtlaseks kreemiks. Lisa koos hapukoorega siirupisse. Kõige lõpuks ühenda jahu kakao- ja küpsetuspulbriga ning puista tainasse. Sega ühtlaseks. Kalla tainas paberiga kaetud plaadile või lahtikäivasse tordivormi. Küpseta 200-kraadises kuumuses 20 minutit. Kontrolli tikuga, vajadusel küpseta veel veidi.

2. Plaadikoogi puhul lõika kook väikesteks ruutudeks või vajuta piparkoogivormiga välja erinevaid kujundeid. Tordi valmistamiseks lõika küpsenud kook keskelt pooleks, määri alumisele poolele pohlamoosi ja aseta teine pool peale. Vahusta kõik ülejäänud koostisosad miksriga ning määri segu tordile. Kaunista Kreeka pähklite, purustatud piparkookide ja külmutatud pohladega.