.
Elagu mitmekesisus! Supp olgu sügiseti ikka selline, et lusikas sees püsti püsiks.

Koostisosad:

FRIKADELLID:

  • 0.5 dl kruupe
  • 0.5 tk riivitud sibulat
  • 200 g veisehakkliha
  • 2 sl riivsaia või pankot
  • 2 sl hapukoort
  • sool ja must pipar

SUPP:

  • 1 tk porgandit
  • 1 tk sibulat
  • 150 g kaalikat
  • 150 g värsket kapsast
  • võid ja oliiviõli
  • 1.5 l kanapuljongit
  • 2 tk loorberilehte
  • 5 tk musta pipart
  • 100 g rohelisi aedube (sobivad ka külmutatud)
  • 2 tk hapukurki
  • 2 sl hapukurgivedelikku
  • värsket tilli

Valmistamine:

  1. Leota kruupe vee sees vähemalt kaks tundi. Frikadellitainaks sega veisehakkliha, 1 riivitud sibul, panko või riivsai ja hapukoort ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vormi väikesed pallikesed ja tõsta külmkappi tahenema seniks, kuni keedad suppi.
  2. Riivi jämeda riiviga porgand, 1 sibul ja kaalikas. Lõika värske kapsas peenteks ribadeks. Kuumuta pannil võid ja oliiviõli ning passeeri aedvilju rasvas madalal kuumusel umbes 5 minutit.
  3. Aja potis keema kanapuljong ja vala sinna leotatud ja nõrutatud kruubid, passeeritud aedviljad ja ribastatud kapsas. Lisa 2 loorberilehte ja 5 musta pipra tera. Keeda suppi 10 minutit. Lisa (külmutatud) rohelised aedoad ja keeda veel 10 minutit. Lase roheliste ubade lisamise ajal teine potitäis vett keema.
  4. Keeda frikadellid keevas vees küpseks. Frikadellid on valmis, kui tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga vedelikust välja ja lisa supisse. Lõika hapukurgid väikesteks kuubikuteks ja lisa supile koos 1–2 sl hapukurgivedelikuga. Maitse suppi ja lisa vajadusel soola. Raputa peale rohkelt värsket tilli.