Foto: Gregor Jürna
Mahlastele seenekotlettidele annavad toekat lisamaitset sojakaste ja tüümian. Paku kõrvale kartuli-juurselleritampi ja värsket salatit. Siia sobib hästi ka krihvtine kimchi. Antud kogusest saad 20 kotletti.

Koostisosad:

  • 200 g kupatamist mittevajavaid metsaseeni või (pruune) šampinjone
  • 400 g seguhakkliha
  • 1 muna
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl tumedat sojakastet
  • 1.5 tl soola
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • musta pipart
  • paneerimiseks riivsaia, praadimiseks õli

Valmistamine:

  1. Pulseeri seened köögikombainis päris peeneks. Sega ülejäänud kotletiainetega ja sõtku käega ühtlaseks tainaks.
  2. Vormi märgade käte abil supilusikaga võetud kotletid, püherda neid riivsaias ja prae pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.