Foto: Shutterstock
See banaanileib pakub meeldivate maitsete kombinatsiooni. Lisaks sisaldab see vähe suhkrut, kuid rohkelt toitainerikkaid koostisosi. Sobib suurepäraselt koos kohvi või sidruniteega!

Koostisosad:

  • 2 tk küpset banaani
  • 3 sl võid
  • 250 ml piima
  • 2 tk muna
  • 2 sl mett
  • 300 g täisteranisujahu
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl kardemoni
  • 4 sl mett
  • 100 g tumedat suhkrut
  • soola

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata kastrulis või ja lase sellel jahtuda. Sega piim, või ja mesi ning kuumuta keemiseni. Aseta ootele.
  2. Sega kokku jahu, kaneel ja söögisooda ning lisa suhkur. Purusta teises kausis banaanid ja klopi lahti munad. Lisa või, piim ja meesegu ning sega hästi.
  3. Pane segu vormi ja lase 45 minutit küpseda.
  4. 30 minuti pärast, kui leiva pind on muutunud kuldpruuniks, kata see kõrbemise vältimiseks alumiiniumfooliumiga.
  5. Küpseta veel 15 minutit. Võta leib ahjust välja ja lase sellel mõni minut jahtuda. Vala leiva pealmisele kihile natuke mett ja naudi!