Õunakrõbedik. Foto: Shutterstock
Seda mõnusat kaneelist kaerahelvestega õunavormi võib õigustatult laisa inimese magustoiduks nimetada! Koos jäätisega maitseb imehea!

Koostisosad:

Koostisosad:

  • g puhastatud õunu
  • 1 tk väiksema apelsini riivitud koor
  • poole apelsini mahl (väikese vilja puhul terve apelsini)
  • 3 sl apelsinimoosi
  • 1 tl kaneeli
  • sl Demerara suhkrut
  • Purukate:
  • 150 g jahu
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g Demerara suhkrut
  • 120 g võid
  • 0.5 tl kaneeli

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad ja puhasta südamikest. Lõika õunad väiksemateks tükkideks ja sega moosi, apelsinimahla ning riivitud apelsini koorega. Lisa suhkur, kaneel ja sega kõik koostisosad korralikult läbi.

Aseta segu ühtlase kihina ühte suuremasse või mitmesse väiksemasse võitatud ahjuvormi.

Sega kokku külm või, jahu, kaerahelbed, kaneel ja suhkur ning töötle purutaoliseks katteks. Puista kate õuntele ja küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase jahtuda. Serveeri koos pallikese vaniljejäätisega.