Tomatine kanahautis tatra ja paprikaga Foto: Tuuli Mathisen
Pisut suitsusest paprikapulbrist lisamaitset saanud tomatine kanapada pakub suurt vaheldust. Valmib kiiresti ja toidab ära ka suurema seltskonna.

Koostisosad:

  • 1 tk hakitud sibul
  • 2 tk hakitud küüslauguküünt
  • veidi värsket ingverit - hakituna
  • tl vürtsköömneid
  • 1 tl suitsupaprikapulbrit
  • 1 tl Cayenne'i pipart
  • 300 g kanafileed - tükeldatuna
  • 2 tk paprikat - tükeldatuna
  • 400 g konservtomatid - tükeldatud
  • 2 dl toortatart
  • 3 dl puljongit
  • oliiviõli
  • soola ja pipart
  • värsket hakitud peterselli või koriandrit

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ja prae tükeldatud kanafilee poolküpseks, kuni kanatükid on pealt kuldsed. Tõsta kõrvale. Vajadusel puhasta pann.
  2. Kuumuta pannil õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa küüslauk ja ingver ning prae läbi. Puista juurde vürtsid ja kuumuta korraks läbi, kuni neist hakkab ohtralt aroome eralduma.
  3. Järgmisena pane roa hulka tükeldatud paprika. Prae veidi ja lisa siis eelnevalt praetud kanafilee, tükeldatud tomatid, tatar ja puljong. Puljongikogus sõltub sellest, kui palju on tomatitest mahla eraldunud. Seepärast ära kohe kogu puljongit juurde kalla ja lisa seda haudumise käigus vastavalt vajadusele.
  4. Hauta pajarooga kaane all umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koos ülepuistatud hakitud värske koriandri või peterselliga.