Foto: Gregor Jürna
Grillitud õun annab plaadikoogile hoopis teise ja täidlase maitse. Tüümian lisab huvitava maitsenüansi. Kui see tundub su jaoks liiga kummaline sõprus, siis asenda tüümian värske mündiga. Antud kogusest saab 12 koogilõiku.

Koostisosad:

  • 1.3 kg õunu
  • veidi taimeõli
  • 3 muna
  • 1 dl + 3–4 sl suhkrut
  • 400 g kodujuustu
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g sulatatud võid
  • 2 sl musti või valgeid seesamiseemneid
  • 2 sl hakitud tüümiani

Valmistamine:

  1. Lülita ahi grillrežiimile või selle puudumisel keera lihtsalt kuumus maksimumini. Lõika õunad neljaks ja eemalda südamikud. Lao õunasektorid, kooreosa üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda üle õliga ja grilli ahju ülaosas, kuni õunakoored muutuvad mustjaks. Vahepeal võid grillimise kiirendamiseks ettevaatlikult ära kallata plaadile kogunenud vedeliku – seda tuleb päris palju. Kui õunad grillitud, keera ahjus kuumus 225 °C.
  2. Samal ajal valmista tainas. Klopi kausis munad 1 dl suhkruga lahti. Lisa sulavõi ja kodujuust. Viimasena sega läbi sõela juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri ühtlaselt laiali. Lõika jahtunud õunaneljandikud terava noaga sektoriteks ja lao tainale. Peale raputa olenevalt õunte hapukusest 3–4 sl suhkrut ja seesamiseemned. Küpseta ahju keskosas 20–25 minutit. Valmis koogile raputa hakitud tüümiani.