Valmistamine:
1 Võta liha aegsasti ehk vähemalt tund aega varem külmikust toatemperatuurile seisma ja kuivata liha pind. Tee terava noaga piki lihakiudu – et lihamahlu vähem eralduks – sisselõiked ja torka nendesse küüslauguküüned. Mõned küüned jäta potti, et need küpsemisel laguneksid tekkiva leeme tihendajaks.


2 Määri kogu kints pealt paksult sinepiga kokku, maitsesta soolaga ning jahvata peale ohtralt pipart. Tõsta savipotti, mis on enne ahjupanekut vähemalt 30 minutit külmas vees ligunenud, ning pane külma küpsetusahju. Kuumuta ahi 160 kraadini ja küpseta 1 tund. Seejärel tõsta kuumus 220 kraadini ning küpseta veel 1 tund ehk kuni liha on pehme ning lööb kondi küljest lahti. Aeg-ajalt kasta praadi tekkinud leemega.


3 Enne serveerimist lase lihal rahuneda ning lõika siis sobivateks portsjoniteks. Tõsta tükid kastmesse ning serveeri küpsetatud aedviljade ja ahjupotti tekkinud kastmega.

SOOVITUS

Serveeri kuuma rooga alati eelkuumutatud taldrikutelt. See on tähtis kiiresti hanguva rasvaga lambaprae puhul. Taldrikute soojendamine: aseta taldrikud vähemalt 15 minutiks 70-kraadisesse ahju. Kui ahi on hõivatud, hoia taldrikuid froteerätti mähitult pliidi esimesel astmel või kuuma veega kausis.


Oma Maitse värskest numbrist leiad nii traditsioonilisi kui uusi maitseid jõululauale.Vaata lähemalt SIIN