22.10.2019, 13:09
RETSEPTID | Küpsetada saab ka suhkruvabalt - neid retsepte proovides ei pane sa isegi suhkru puudumist tähele
Alati ei pea küpsetamisel kasutama tavalist valget suhkrut, tegelikult leidub väga palju tervislike alternatiive, millega saab suhkrut asendada, ilma, et maitse kannataks.
FOTO:
Levinud arvamus on, et valge suhkur on halb ning pruun suhkur oluliselt tervislikum. Rafineeritud valge suhkur on keemilise protsessi tulemusena töödeldud aine, mis sisaldab palju energiat ja süsivesikuid ning omab sajapallisel skaalal glükeemilist indeksit 65. Rafineerimata, nn pruun suhkur on selle vähem töödeldud alternatiiv,ent on täpselt samamoodi suure glükeemilise indeksiga. Seega mõjuvad need suhkrud veresuhkru tasemele ühtmoodi. Vahe on aga suur suhkrute töötlusastmes ja hinnas. Kahjuks on toidupoliitika viinud olukorrani, kus rafineeritud suhkur on ligi kümme korda odavam kui rafineerimata suhkur.