Foto: Rakvere lihatööstus
Üsna hiljaaegu on poelettidele lisandunud valgurikkad ja väga madala rasvasisaldusega hakklihad. Mida nendest valmistada? Personaaltreener Siim Kelner soovitab seda retsepti — selles toidus on kõik tasakaalus, piisavalt lihast kraami, juurvilju ja teravilju, ning kõik kokku annab hea puhta maitse.

Koostisosad:

  • 240 g Rakvere Extra Protein Power lihaveise hakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sellerivars
  • 1 paprika
  • 200 g kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat
  • 400 g konserveeritud tomatikastmes ube
  • 400 g tomatipüreed või konserveeritud tükeldatud tomateid
  • pisut tšillihelbeid või cayenne pipart
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl paprikapulbrit
  • soola, pipart
  • oliiviõli
  • serveerimiseks keedetud täisterariisi
  • kaunistamiseks peterselli