Särtsuv ja soojendav bulgur kanaga Maitsed.ee
Vürtsikas ja tummine suutäis — soojalt on see toit korralik pajaroog, külmalt kutsume aga salatiks. Serveerimine sõltub isiklikust soovist, ajast päeval ning 100st muust tegurist. Üks on aga selge — särtsuv ja soojendav bulgur kanaga sobib igale lauale.

Koostisosad:

Särtsuv ja soojendav bulgur kanaga

  • 500 g Kanafileed
  • 1 Suur punane sibul
  • 4 tk Küüslauguküünt
  • 1 tk Paprika
  • 5 tk Noort porgandit
  • Pundike peterselli
  • Praadimiseks kookosrasva
  • 2 dl Bulgar
  • Peotäis tumedaid rosinaid
  • Peotäis Kalamata oliive

Meelepäraseid vürtse kana marineerimiseks

  • Cayenneʼi pipart
  • Vürtsköömen
  • Kaneel
  • Tšillipulber
  • Paprikapulbrit
  • Soola-pipart
  • Sidrunimahl

Valmistamine:

  • Lõika kanafilee parajateks ribakesteks. Sega vürtsid kokku, mudi kana sellega ja jäta veidikeseks seisma. 
  • Valmista bulgur vastavalt juhendile. Loputa korralikult külma vee all, keeda 10–15 minutit, kuni vesi on imendunud. Lisa pisut soola.
  • Nüüd prae kanafilee kiirelt kookosrasvas, mis annab mõnusa maitsenüansi. Kui kookosrasva ei juhtu olema, võid muidugi kasutada tavalist õli. 
  • Et muuta kana maitsvamaks ja mahlasemaks, pigista praadimise lõpus otse pannile sidrunimahla. 
  • Teisel pannil prae parajaks hakitud ja ribastatud aedviljad kookosrasvas. 
  • Võid neid muidugi praadida ka koos kanaga, aga mulle meeldib eraldi palju rohkem, sest siis on erinevad maitsed süües paremini tajutavad. 
  • Maitsesta aedvilju soolaga. Viimasena lisa hetkeks pannile ka hakitud petersell.
  • Kurna oliivid ja vala rosinatele korraks kuum vesi kaela. Hoia pisut ja nõruta.
  • Kalla kõik suuremasse kaussi kokku. Keedetud bulgur, kana ja aedviljad koos praadimisrasvaga. Lisa rosinad ja oliivid. Tõsta segamini, lase maitsetel tõmmata.
  • Bulguri, kinoa, kikerherneste, ubade ja kuskussi juures meeldib mulle eriti see, et need saab ette valmis teha, tööle kaasa võtta, mitu päeva süüa. 
  • Rohelise salatiga on amps ja korras.