Kartuli-gnocchi tomatikastmes Seljamaa Fotostuudio
Itaallased ikka viitsivad toidutegemisega jännata! Kui eestlane teeb kartulitampi ja sööb seda niisama lihakõrvaseks, siis itaallane peab tambist veel vorstikesi voolima ja neist padjakesi lõikama ning padjakestele ekstra kastme valmistama. Aga tulemus on jumalik.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 1 kg Jahused kartulid
  • Sool
  • Must pipar
  • 1 tk Munakollane
  • 300 g Nisujahu
  • Pealeraputamiseks parmesan või Pecorino

KASTE

  • 150 g Gorgonzola Piccante juust
  • 2 tk Küüslauguküüs
  • 800 g Kooritud konservtomatid
  • 1 peotäis Basiilikulehed
  • 2 spl Oliiviõli
  • 2 spl Suhkur
  • Sool