Foto: Seljamaa Fotostuudio
Kitsemamplid paistavad metsas välja üsna haledad. Ei meelita neid korjama ei värv ega nigel kuju. Pigem kärbse- kui head söögiseent meenutav isend on ometi väga maitsev ega vaja kupatamistki. Maitsvamad on siiski noored seened, vanad, avanenud kübaratega tegelased võid metsa jätta. Kitsemampel on maitsev marineeritult, samut pirukas, suppides, hautistes ning ka niisama pannil võiga praetult.

Koostisosad:

  • 2 suuremat keedetud kartulit
  • 2 keskmist keedetud peeti
  • pannitäis kitsemampleid
  • praadimiseks võid või õli
  • 3 sl riivsaia
  • 1 dl hapukoort
  • 2 väikesemat muna
  • soola, pipart
  • kuivatatud või värsket punet
Kitsemampel
Foto: Seljamaa Fotostuudio