Foto: Seljamaa Fotostuudio
Lehman Benedict, eelmise sajandi algupoolel rantjee-elu elanud USA rikkur, oli nõudnud oma lemmiksöögikohast raske nädalalõpu järgsetel hommikutel sööki, mis viib meid kahe klassikalise kokandustehnoloogiani. Nimelt valmistatakse seda hommikueinet siiani pošeeritud munade ja Hollandi kastmega. Traditsiooniline Eggs Benedict koosneb krõbedaks praetud pinnaga kuklist või röstsaiast, muredast peekonist või mahlasest singiviilust, kooreta keedetud poolvedelast munast ning vürtsikashapust kuumast võikastmest. Kergust saab roog lisandiks serveeritavast salativalikust või grillitud tomatitest ja paprikatest.

Koostisosad:

  • 4 XL-suurusega väga värsket kanamuna
  • 100 g suitsupeekonit või sinki
  • praadimiseks õli või võid
  • 2 röstkuklit (või 4 viilu röstsaia)

Hollandi kaste

  • 2 munakollast
  • sl sidrunimahla
  • 0.5 tl soola
  • 200 g võid
  • jahvatatud tšillit või paprikat
  • serveerimiseks ürtidega salativalik