Kogused on arvestatud koogivormile mõõduga 20 x 30 cm — kata see enne täitmist küpsetuspaberiga.

T, G, M, L

700 g maitsestamata maapähklivõid
4 dl heledat siirupit
4 dl rafineerimata roosuhkrut
sõrmeotsatäis soola, kui maapähklivõi seda juba ei sisalda

TÄIDISEVARIANDID (vali neist üks):
400 g kooritud ja kergelt hakitud maapähkleid või purunenud maisihelbeid või purunenud Digestive’i küpsiseid või 10–16 dl paisriisi

ŠOKOLAADIKATE:
500 g tumedat šokolaadi

Hea teada

Loe paisutatud teraviljade kohta lähemalt rubriigist Nipid ja nõksud.

1 Sega omavahel potis maapähklivõi, siirup, suhkur ja sool. Kuumuta nõrgal tulel ja jälgi hoolega, et keema ei läheks.

2 Lisa üks täidistest ja sega ettevaatlikult läbi. Tõsta saadud mass küpsetusvormi ja lase jahtuda.

3 Sulata pool šokolaadikogusest veevannil ja kalla jahtunud koogile. Lase šokolaadikattel jahtuda ja keera siis ümber. Sulata allesjäänud šokolaad ja kalla maiuse teine pool sellega üle. Lõika ruutudeks ja serveeri.

Stilistika ja foto: Kadri Valsberg

Saada meile oma lemmikretsept omamaitse@omamaitse.ee!

Järgmisel korral kingime oma retsepti ja kogemusi jaganud kokandushuvilisele tänutäheks Iittala värskeima kollektsiooni, Jasper Morrisoni disainitud Raami sarja toidunõude komplekti kahele, kuhu kuuluvad kohvitassid, alustaldrikud, munatopsid ja klaasid. Auhinna väärtus on 105 eurot.