MorgueFile. Pilt on illustratiivne
Vähe on andmeid selle kohta, mida Püha Valentini päeval või Lupercalia festivali ajal söödi, millist toitu eelistati. On aga veel üks legend, mis räägib sellest, et Valentin oli enne preestiks pühitsemist ja kaugelt enne pühakuks löömist hoopis arst ning gastronoom. Valentin oli arstirohtudele paremate maitsete ja aroomide saamiseks seganud neid oskuslikult kokku mee, veini, vürtside ja ürtidega.

Koostisosad:

Klassikalised maasikad šokolaadis

  • 300 g Terveid maasikaid
  • 200 g Tumedat šokolaadi
  • Hakitud piiniapähkleid
  • Peeneks jahvatatud kohvi
  • Tšillihelbeid
  • Helvessoola

Valmistamine:

  • Sulata veevannil kausis šokolaad ning sega sellesse ülipeeneks jahvatatud kohvi ja pooled purustatud piiniaseemned. 
  • Kata iga maasikas 2/3 osas paksu šokolaadikihiga (parema tulemuse saamiseks kasta kaks kuni kolm korda), raputa šokolaadile peale piiniaseemnepuru ning tšilli- ja soolahelbeid. 
  • Serveeri koos külma šampanjaga.

Šokolaad näiteks sisaldab keemilist ühendit fenüületüülamiini, mis paneb meid seksile mõtlema ning muudab selle akti äärmiselt meeliköitvaks. Maasikad ja tšilli lisavad vaid "vürtsi" juurde.