Šokolaadi-kohupiimarull Jaan Heinmaa
Üks vastupandamatu šokolaadirull kirsivuntsidele.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 175 g Tume šokolaad
  • 5 tk Muna
  • 2 dl Suhkur

KOHUPIIMATÄIDIS

  • 200 g Kohupiim
  • 2 dl Rõõsk koor 35%-line
  • 1 dl Suhkur
  • 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
  • 200 g Kirsid (ka külmutatud)
  • Kakaopulber (pealepuisteks)
  • Tuhksuhkur (pealepuisteks)

Sulata veevannis olevas anumas tükeldatud šokolaad. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ja sega juurde sulatatud šokolaad. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega mitmes jaos ülejäänud tainasse. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Täidise jaoks vahusta 35% koor, sega juurde kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ning sulatatud ja nõrutatud kirsid. Määri täidis põhjale, kuid jäta servadest 2 cm vabaks, muidu valgub täidis rullikeeramisel välja. Keera tihedalt rulli ja siis küpsetuspaberisse. Hoia enne serveerimist vähemalt pool tundi külmkapis.