04.10.2016, 15:25
SÖÖGE KALA: Hõrk klaarsäga serveeritud kartuli-juurselleripüreega ja võis praetud miniköögiviljadega
Pärnu restorani Noot peakokk Rudolf Visnapuu katsetas retseptides Eesti uusimat kala ehk klaarsäga. Tegemist on Hollandist pärist klaarsäga nimelise valgelihalise kalaga.
FOTO:
Koostisosad:
Hõrk klaarsäga serveeritud kartuli-juurselleripüreega ja võis praetud miniköögiviljadega
- 200 g Klaarsäga fileed
- 150 g Erinevaid miniköögivilju (porgand, suvekõrvits, spargel, lillkapsaõisikud)
- Juursellerit
- Loorberilehti
- Kartulit
- Küüslauku
- Kohvikoort
- Meresoola
- Musta pipart
- Sidrunimahla maitse järgi
- Võid ja õli praadimiseks
- Värskeid ürte kaunistuseks
Esmakordselt 2016 aasta suvel Eestisse jõudnud kala. Klaarsäga on kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule, kvaliteedile kui looduse säästmisele.