05.10.2016, 11:58
SÖÖGE KALA: Hõrk klaarsäga serveeritud koos juurselleripürree, praetud enoki seente ja värske spinatiga ning punase veini kastmega
Pärnu restorani Noot peakokk Rudolf Visnapuu katsetas retseptides Eesti uusimat kala ehk klaarsäga. Tegemist on Hollandist pärist klaarsäga nimelise valgelihalise kalaga.
FOTO:
Koostisosad:
Hõrk klaarsäga serveeritud koos juurselleripürree, praetud enoki seente ja värske spinatiga ning punase veini kastmega
- 180 g Nahaga klaarsäga fileed
- Meresoola
- Valget pipart
- Võid
- 3 sl Juurselleripüreed
- 5 g Värsket spinatit
- 5 g Värskeid enoki seeni
- 2 sl Punast veinikastet
- Musta pipart
- Oliiviõli
- Värskeid ürte kaunistuseks
Esmakordselt 2016 aasta suvel Eestisse jõudnud kala. Klaarsäga on kasvatatakse väga väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis, kus tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule, kvaliteedile kui looduse säästmisele.