Kartulivorm kana ja kuuseriisikatega Katrin Press
Kodumaine kartul ja meie metsaseened annavad mõnusa koosluse ühises vormiroas, rääkimata kana kintsulihast, mis oma hõrkust lisab. Kuuseriisikate asemel võid kasutada ka šampinjone või muid omale meelepäraseid seeni, mida saab kohe süüa.

Koostisosad:

RETSEPT

  • 300 g Kana kintsuliha
  • 1 tk Sibul
  • 1 tk Küüslauguküüs
  • 300 g Kuuseriisikad
  • 300 g Kartulid
  • 200 ml Rõõsk koor 35%
  • 1 tk Muna
  • Sool
  • Must pipar
  • Õli

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil õli ja prae tükeldatud kintsuliha selles kuldseks. Lisa sibul, küüslauk ja puhastatud ning tükeldatud kuuseriisikad. Vajadusel koori kartulid ning viiluta õhukeseks.
  2. Lao vormi põhja esmalt kiht kartuliviile, seejärel kiht seene-kanalihasegu ning siis uuesti kartulikiht. Tee niimoodi mitu korda, kuni kõik on kasutatud.
  3. Sega muna koorega ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormile, nii et kõik oleks kaetud. Pane vorm umbes 25 minutiks 180-kraadisesse ahju küpsema. Kui kartul on pealt kuldpruun, on vorm valmis.