Mac'n'cheese ehk makaronid juustuga. Shutterstock
Iga Ameerika pere lemmiktoit mac and cheese saab veidi vunki juurde heast Hollandi juustust ning sinepist, tüümianist ja muskaatpähklist. Makaronivorm rohke juustuga on kindel valik ja maitseb kõigile!


Koostisosad:

  • 500 g Pennet või teokarbipastat
  • 1 tk Sibul (väike)
  • 1 tk küüslauguküüs
  • 50 g Võid
  • 0.5 l Piima
  • 100 ml Rõõska koort
  • 3 sl Jahu (kuhjaga)
  • 200 g Gouda
  • 200 g Maasdammer
  • 100 g Gouda (suitsutatud)
  • 2 tl Dijoni sinep
  • Muskaatpähkel (riivitult, veidi)
  • Sool ja must pipar
  • 4 tk Prantsuse sai (kuivanud viilud)
  • 40 g Võid
  • Tüümiani

1. Haki sibul ja küüslauk. Hauta need pannil sulavõis pehmeks ja klaasjaks, aga ära pruunista. Mõõda piim ja koor ühte nõusse ning vala enamik sellest sibulatele. Sega allesjäänud väikese piimakoguse hulka jahu. Kuumuta piimasegu pannil, vala mõne aja pärast hulka ka jahune vedelik. Hauta madalal tulel, kuni vedelik pakseneb, ja võta pann kohe tulelt ära.

2. Riivi juustud, jäta 150 g kogu riivitud juustust reservi. Ülejäänu lisa kuuma kastme sisse ja sega sulamiseni. Maitsesta soola, pipra, Dijoni sinepi ja muskaatpähkliga.

3. Keeda pasta al dente´ks, kurna ja sega kastmega kokku. Pane segu ahjuvormi ja kata saiaviiludest saadud puruga. Maitsesta tüümianiga ja kata toit riivitud juustu ning pisikeste võikuubikutega. Küpseta 180-kraadises ahjus pool tundi. Serveeri tulisena otse ahjuvormist.

Serveeri selle makaronivormi juurde maitsvat cole slaw salatit hapukapsa ja mooniseemnetega.