Pohla-beseekook Hanna Odras
Koheva õrna beseekihi all peidavad end jõululikult punased ja hapukad pohlad koos kohupiimaga.

Koostisosad:

  • 80 g võid
  • 160 g jahu
  • 15 g suhkrut
  • 25 g Kreeka pähkleid
  • 1 tk Munakollane
  • 1 sl Külma vett (vajadusel)

Täidis:

  • 300 g Kohupiima
  • 150 g Suhkrut
  • 2 tk Munakollast
  • 3 sl Kartulitärklist
  • 2 dl Pohli

Besee:

  • 3 tk Munavalget
  • 180 g Suhkrut

Valmistamine:

1. Hõõru kokku külm või, jahu, suhkur ning pähklid, kuni tekib leivapuru mood mass. Lisa munakollane ja töötle ühtlaseks. Vajadusel lisa vett. Keera tainas toidukilesse ja jäta pooleks tunniks külma seisma. Suru tainas 22 cm läbimõõduga sakilise äärega koogivormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 15. minutit.

2. Täidiseks sega kohupiim ja suhkur, lisa munakollased ja kartulitärklis. Lõpuks on pohlade kord. Pane täidis põhjale ning küpseta kook samal temperatuuril veel 15 minutit.

3. Besee jaoks vahusta munavalgeid pehmete tippude moodustumiseni. Edasi vahustades lisa järk-järgult suhkur, et tekiks läikiv ja kõva vaht. Pritsi besee koogile ja küpseta umbes 10 minutit.