Verivorstisalat. Oma Maitse
Kui kiirel pühade ajal on soov veidi rahulikumalt kulgeda, siis verivorsti saab vähese vaevaga maitsvaks salatiks vormistada. Verivorstisalat on hea võimalus jõulupeost järele jäänud vorstijuppide kasutamiseks, sest verivorst sobib ka külmalt söömiseks.

Verivorstisalat, 6-le



SALATIKASTE:

3 sl õli

0,5 granaatõuna mahl

0,5 sidruni mahl

0,5 sl vahtrasiirupit

1 sl õunaveiniäädikat

0,5 sl granaatõunasiirupit

soola, pipart

1. Aseta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus, kuni kartulid on pehmed ja kuldsed, vahepeal sega. Kuni kartulid küpsevad, poolita tomatid ja rösti Kreeka pähklid pannil. Lõika verivorstid 0,5 cm rõngasteks ning prae pannil mõni minut. Tükelda punased sibulad veeranditeks ning küpseta grillpannil algul ühelt poolt ning siis teiselt poolt, kuni sibulad on pehmed.

2. Kastme jaoks sega kõik koostisosad kokku. Lõpuks sega suures kausis kõik koostisosad, lisa salatikaste ning serveeri granaatõunaseemnete ning röstitud Kreeka pähklitega. Võid salatit ka kihiliselt serveerida – pane kaussi kõige alla kartulid, seejärel tomatid, sibulad, peedilehed ja verivorstid. Peale kalla salatikaste ning serveeri Kreeka pähklite ning granaatõunaseemnetega.