Foto: Pixabay
Kõrvitsapüreesupp tähistab sügise algust ka köögis. See siidine püreesuppide kuningas täidab nelja sööja kõhud.

Koostisosad:

  • 1 sl õli
  • 50 g võid
  • 1 peeneks hakitud sibul
  • 150 g tükeldatud peekonit
  • 500 g muskaatkõrvitsat
  • 1 l kanapuljongit
  • 100 ml 35% koort
  • 3 sl röstitud kõrvitsaseemneid
  • soola, pipart

Valmistamine:

  1. Aja suurel paksu põhjaga pannil õli ja 25 g võid kuumaks. Lisa sibul ja näputäis soola ning kuumuta madalal kuumusel kuni sibul on pehme. Pane juurde 60 g peekonit ja küpseta veel 5 minutit, kuni peekonist eemaldub rasva. Seejärel tõsta kuumus keskmisele tasemele ning lisa tükeldatud kõrvits, puljong ja sool-pipar. Kuumuta suppi keemiseni, seejärel alanda kuumust, kata pann kaanega ja kuumuta umbes 40 minutit, kuni kõrvits on pehme.
  2. Vala supile peale koor, aja kõik uuesti keema ja tõsta siis pann tulelt. Tõsta veidi supileent kõrvale ning püreesta järelejäänud segu siledaks ja sametiseks, lisades vedelikku väikeste osade kaupa ja vastavalt sellele, kui vedelat suppi soovid. Kurna supp läbi peene sõela, kontrolli maitsestust ja tõsta ootele.
  3. Sulata ülejäänud või kuumal pannil ja küpseta ülejäänud peekon 5 minutiga seal krõbedaks. Maitsesta musta pipraga. Jaota peekon nelja kausi vahel, tõsta supp kaussidesse ja puista peale kõrvitsaseemneid.