Tomatit järjest küpsevad ja kirsstomatid on suurepärased lahtise piruka täidisesse. Näitamegi ette, kuidas teha mahlase sisuga ja krõbeda põhjaga tomati-quiche'i. Muretaina valmistamise puhul on oluline meeles pidada, et kasutad külma võid.

Koostisosad:

MURETAINAS:

  • 2.5 dl nisujahu
  • 0.5 dl täisteranisujahu
  • 125 g külma võid
  • 1 triiki tl soola
  • 2 sl külma vett

Veel läheb vaja:

  • 24 cm lahtikäiv koogivorm
  • vormi määrimiseks 1 tl võid ja 1 dl riivsaia
  • taina rullimiseks küpsetuspaberit
  • vooderdamiseks fooliumi

TÄIDIS:

  • 350 g kirsstomateid
  • 3 muna
  • 3 dl 35% koort
  • 1 tl soola
  • 2 sl värsket hakitud tüümiani
  • musta pipart
  • 2 dl riivjuustu

SOOVITUSED!

  • Kirsstomatid võid asendada sama koguse suurte tükeldatud tomatitega, millelt enne seemnekojad eemaldad, sest need teevad täidise liiga vedelaks.
  • Täisteranisujahu võid asendada täisterarukki-, täisteraodra- või täisterakaerajahuga. Täisterajahu kogust võid retseptis suurendada maksimaalselt 1 dl-ni, üle selle ei seisa tainas koos.
  • Värske tüümiani võid asendada 2 tl kuivatatud tüümianiga.