rulaad Shutterstock

Koostisosad:

Rulaad

  • 600 g pehmet lambaliha
  • tk keskmist kaalikat
  • 2 tk porgandit
  • 2 sl sinepit
  • 2 dl valget veini
  • soola
  • 1 sl rosmariini
  • 1 tk loorberileht

Lisand

  • 250 g kuivatatud põlduba
  • 1 tk sibul
  • 150 g kuumsuitsu peekonit

Vasardada lambaliha lõikelauale suureks neljakandiliseks tükiks. Määrida liha sinepiga ning maitsestada soolaga. Kaalikas ja porgand koorida ning lõigata suurteks kangideks. Köögiviljad asetada lihale ning keerata liha rulli. Rulli võib kinnitada tikkude või nööriga. Asetada rull ahjuvormi ning maitsestada rosmariiniga. Lisada vormi loorberileht ning valada peale vein. Küpsetada ahjus temp.160°C juures umbes 1,5 tundi.

Lisand: Põldoad leotada külmas vees ning seejärel keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Sibul koorida ja tükeldada ratasteks. Peekon tükeldada suurteks kuubikuteks. Praadida sibulat ja peekonit pannil, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisada keedetud oad ja kuumutada läbi. Serveerida oad koos viiludeks lõigatud lambaliharulaadiga.