Tuuli Mathiesen
Nuudlite kõrvale huvitava kastme väljanuputamine, mis kogu perele ühtviisi hästi maitseks, on paras väljakutse. Siin on pakkuda üks maitsev ja kiire variant pastaroogade kogusse. Kiirel ajal võid kasutada seenepüreesupina ka valmis pakisupi varianti.

Koostisosad:

VORM:

  • 400 dl (muna)nuudleid
  • 400 g hakkliha
  • 1 tk sibul
  • 2 tk küüslauku
  • 400 g purustatud tomateid, konservist
  • 4 dl seenepüreed
  • 2 dl koort või piima
  • praadimiseks õli
  • soola ja pipart
  • 2 sl Worcesteri kastet
  • 100 g riivitud parmesani

SEENEPÜREE:

  • 1 pk sibul
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 200 g šampinjone
  • 5 dl piima või koort
  • praadimiseks võid
  • soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Sulata pannil või ja hauta hakitud sibulat koos küüslauguga seal mõni minut. Lisa tükeldatud šampinjonid ning hauta, kuni seentest on vesi aurustunud. Kalla peale koor või piim ning lase keema tõusta. Püreesta supp saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Keeda munanuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna.
  3. Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibulat ning küüslauku mõni minut. Lisa siis hakkliha ning prae läbi, kuni hakkliha on pruunistunud ja läbi küpsenud.
  4. Sega kausis tomatipüree, seenepüreesupp, piim või koor, sool, pipar ja Worcesteri kaste. Sega juurde hakkliha ja nuudlid. Kalla saadud segu õliga määritud ahjuvormi, puista peale parmesani ja küpseta 180kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni vorm on kuldse katte saanud. Serveeri kohe.