Foto: Mai Grepp
Eestlane kipub kartulit ja külma koorekastet eraldi serveerima. Soomes segatakse hapukoorekaste aga kuumade kartulitega ja lastakse väheke aega enne sööma asumist tõmmata. Soovitame proovida! Antud kogusest jagub kuni kuuele sööjale.

Koostisosad:

  • 1.5 kg varajast kartulit
  • 15 g võid
  • 250 g hapukoort
  • peotäis rohelist: tilli, peterselli, sibulavarsi, münti
  • soola
  • 2 tl sidrunimahla

SOOVITUS!


Hapukoore asemel võid kasutada Kreeka jogurti ja murendatud feta segu. Sel juhul lisa ka tsipake oliiviõli. Ülihea!

NIPP!


Kui sul on õuegrill käepärast, suru keedetud kartulid kergelt lapikuks, sega võiga läbi ja küpseta grilli peal kartulid veidike üle, et neile maitset lisada.