Foto: Hanna Odras
Sellest salatist saab iga pere lemmik. Sobib süüa täiesti iseseisva toiduna või pakkuda grillitud liha või kala kõrvale. Salati jaoks on hea valida kõige tillemad noored kartulid, nii et neid ei peaks poolitama.

Koostisosad:

  • 1 kg pisikesi värskeid kartuleid
  • 220 g viilutatud suitsupeekonit
  • 1 pk jääsalatit
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl mahedamaitselist majoneesi
  • soola, pipart
  • suur punt värsket lehtpeterselli

Valmistamine:

  1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal lõika peekonist 2–3 cm laiused ribad ja pruunista kergelt pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma. 
  2. Sega omavahel hapukoor ja majonees, maitsesta soola-pipraga.
  3. Haki petersell. Rebi jääsalat suuremateks tükkideks. 
  4. Kui kartulid valmis, kurna ja lase üleliigsel veel aurustuda. Sega kohe juurde peekon, petersell, jääsalat ja kaste. Serveeri soojalt, aga maitsev on see ka külmana.