Foto: Shutterstock
Kui soovid reedese filmiõhtu juurde maitsvat ja tervislikku näksimist, siis röstitud kikerherned sobivad selleks suurepäraselt! Röstitud kikerherneid saad kasutada ka salatites või suppides krutoonide gluteenivaba asendajana, andes eelnimetatud roogadele mõnusalt krõpsuva noodi.

Röstitud kikerherned:

1 purk konserveeritud kikerherneid
1-2 sl õli
1/2 tl vürtsköömneid
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1/4 tl kuivatatud ja jahvatatud koriandrit
1/4 tl kurkumit
maitse järgi tšillipipart
soola

Foto: Shutterstock

Valmistamine:

Nõruta kikerherned ja loputa neid rohke veega. Vala kikerherned majapidamispaberi peale ja hõõru neid õrnalt teise majapidamispaberiga.

Eelmalda kestad, mis loputamise käigus lahti tulevad. Vala kikerherned küpsetuspaberi peale ja lase neil umbes 15 minutit toatemperatuuril kuivada.

Pintselda kikerherned õliga ja rösti neid 200-kraadises ahjus umbes 30–40 minutit, segades paar korda. Röstimise ajal valmistage maitsestamiseks mõeldud segu paprikast, koriandrist ja kurkumist.

Raputa maitsesegu röstitud kikerhernestele ja sega. Lisa maitse järgi tšillipipart ja soola. Sega kõik korralikult läbi ja suupiste on serveerimiseks valmis!