Foto: Tuuli Mathisen
Maitsete poolest täpseks timmitud roale annavad raamistuse kaneel, sügisesed köögiviljad ja fetajuustuga kaste. Maitsev ja mõnus sügisroog.

500 g lambahakkliha
1 sibul
2–3 küüslauguküünt
näpuotsaga kaneeli
väike peotäis värsket või 1 tl kuivatatud punet
näpuotsaga tšillihelbeid
1 sl tomatipastat
400 g purk purustatud tomateid
1 suurem porgand
1 väiksem kaalikas
2 keskmise suurusega kartulit
praadimiseks õli
soola ja pipart

KASTE:
30 g võid
2 sl jahu
3 dl piima või koort
1 muna
150 g murendatud fetajuustu

1 Kuumuta pannil õli ja prae tükeldatud sibul klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel mõni minut. Nüüd lisa pannile kaneel, pune ja tšillihelbed. Kuumuta läbi ja lisa lambahakkliha. Pruunista. Siis lisa lihale tomatipasta, kuumuta umbes minut aega ning kalla juurde purustatud tomatid. Lisa ka veidi vett. Hauta pannitäit vaiksel kuumusel umbes 15 minutit.

2 Lõika porgand, kaalikas ja kartul hästi õhukesteks viiludeks. Kui sul on käepärast mandoliinriiv, millega saab eriti õhukesi viile lõigata, kasuta seda. Määri ahjuvorm õliga ning lao sinna põhja üks kolmandik viilutatud köögiviljadest. Sinna peale laota pool hakkliha-tomatikastmest, kastmele lao teine kolmandik köögivilju, sinna peale jälle hakklihatomatikaste ning kõige peale taas köögiviljad.

3 Valmista kaste. Sulata pannil või ja lisa jahu. Sega ühtlaseks. Tõsta pann tulelt ning kalla pidevalt segades juurde piim. Sega läbi ja tõsta pann tagasi pliidile. Kuumuta umbes 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Tõsta pann tulelt ning sega kastme sisse muna ja pool fetajuustust.

4 Kalla kaste vormile kõige pealmiseks kihiks. Pudista kastme peale ülejäänud feta. Kata vorm fooliumiga.

5 Küpseta 180-kraadises ahjus fooliumi all 35–45 minutit. Eemalda siis foolium ja küpseta veel 25–30 minutit, kuni pealispind on pruunistunud ja kuldne.