• Mugav on kasutada viilutatud röstsaia või õhukeselt viilutatud rukkileiba, millel tasuks servad ära lõigata. Huvitavam maitsekooslus sünnib, kui tordis kasutada nii saia kui ka leiba. Lihtsaim viis on lõigata esmalt üks viil valmis, asetada see 3–4 saia- või leivaviilu peale ning lõigata kõik korraga ühtlaseks. Sedasi saad ühesuurused viilud.
• Kihtide immutamiseks sobib hästi marineeritud kurkide leem, piim, puljong, valge vein või sidrunimahlaga maitsestatud vesi. Immutamiseks kasuta pintslit, selle puudumisel lusikat. Kõige vähem immutamist vajab alumine kiht ja kõige rohkem pealmine.
• Tarretatud võileivatortide põhjaks sobivad hästi purustatud näkileivad ja kreekerid.
• Kasutage täidises ja kattes maitsestamata või eri maitsetega toorjuustu, paksemat hapukoort ja majoneesi. Kergemaks muudavad tordi kodujuust, kohupiim ja ricotta.
• Tort on otstarbekas katta enne külmkappi panekut toidukilega, et vältida kuivamist.
• Raskus tordi peal surub kihid ühtlasemalt kokku ja nii on neid hiljem kergem lahti lõigata. Sedasi ühtlustuvad ka maitsed paremini.
• Enamik torte on mõttekas valmis teha juba eelmisel päeval – sel moel jõuavad želatiiniga tordid tarretuda ja võileivatordid maitsestuda.
• Kata ja kaunista tort vahetult enne serveerimist.