Vitamiinirohke smuuti on talvine turgutaja! Foto: Shutterstock
Vitamiinirohked ja kaunilt värvilised smuutid sobivad suurepäraselt hommikusse või hoopis pärastlõunaseks vahepalaks. Üks on kindel, teie päeva panevad need särama!

Immuunsust tugevdav talvine tsitruseline smuuti

Tsitruseline smuuti.
Foto: Shutterstock

2-le

200 g mangot

0,5 sidruni mahl

1/2 tl jahvatatud kurkumi

1/4 tl jahvatatud cayenne'i pipart

180 ml värske pressitud apelsinimahla

2 tl värskelt riivitud ingverit

1 väike toores hakitud punapeet

175 g külmutatud vaarikaid

1 kooritud ja tükeldatud apelsin, veriapelsin või greip

120 ml granaatõunamahla

maitse järgi mett

Valmistamine:

1. Segage blenderis mango, sidrunimahl, kurkum, cayenne'i pipar, ingver ja apelsinimahl.

Lisage vajadusel magustamiseks veel mett. Valage kõrgesse klaasi.

2. Loputage blenderi kann. Asetage selle sisse vaarikad, apelsin ja granaatõunamahl.

Segage segu ühtlaseks, lisades vajadusel veel granaatõunamahla soovitud konsistentsi saavutamiseks.

3. Valage üle mangosegu ja segage kergelt.

See smuuti sisaldab rohkelt C-vitamiini ja kiudaineid ning antioksüdante.

Talvine smuuti hoiab immuunsussüsteemi tugevana ja annab energiat kogu päeva vältel!

Mahe jõulumaitseline smuuti

Jõulune smuuti.
Foto: Shutterstock

2-le

1-2 banaani

1 väiksem apelsin

700 ml mandlipiima

1/4 tl kardemoni

1/4 tl kaneeli

1 tl toasooja kookosrasva

Koori ja tükelda banaan ning aseta blenderisse. Lisa juurde mandlipiim ja maitseained.

Töötle segu ühtlase tulemuse saamiseni. Kasuta smuutisse hapukuse lisamiseks värskeid või külmutatud jõhvikaid/pohli.

Jõulune jõhvikasmuuti

Õhetav jõhvikasmuuti.
Foto: Shutterstock
1 le

1 Suur banaan

20 värsket jõhvikat

6 vaarikat

400 ml jõhvikamahla

1/2 tl jahvatatud kaneeli

1/2 tl riivitud ingverit

Asetage kõik koostisosad blenderisse ja segage ühtlaseks.

Selle õhetava smuuti valmistamisel saad kasutada ka külmutatud jõhvikaid. Soovi korral lisage täiendavat magusust näiteks meee või vahtrasiirupiga.

Kui teie jaoks on selles smuutis liiga palju jõhvikat, siis vahetage jõhvikamahl maitsestamata jogurti vastu. Võite jõhvikad ka kirsside vastu vahetada ja lisada veidi kakaopulbrit.